Innovatiehub

Wat is een Innovatiehub?

Een Innovatiehub is een organisatievorm waarbij studenten het innovatievermogen van één of meerdere bedrijven vergroten middels de uitvoering van uitdagende stage- en afstudeeropdrachten of projecten. De frisse blik van jong talent en de ambitie om te vernieuwen vormen de belangrijkste drijfveren voor bedrijven om een hub in te richten.

Innovatiehubs kennen haar oorsprong in de Achterhoek, waar in 2012 de eerste hubs tot stand zijn gekomen in samenwerking met de HAN en Saxion (zie: http://www.innovatiehub.com/ voor meer info).

Innovatiehub Tubbergen

In de gemeente Tubbergen hebben zich sinds kort een vier ondernemers (Loohuis Installatietechnieken, Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering, Bouwmetaal en Loohuis Communicatie & Beveiliging) verenigd door samen een Innovatiehub te starten. Met het in dienst nemen van een projectmanager is goede procesmatige begeleiding van studenten gewaarborgd. Iedere student heeft een werkplek bij één van de bedrijven en aanvullend vinden gezamenlijke activiteiten plaats om ook van elkaar te kunnen leren. Deze werkwijze kenmerkt zich door de beste resultaten voor student en bedrijf. Met de hub vliegen de bedrijven uitdagende innovatievraagstukken aan en zorgen zij, middels deze verbinding met het onderwijs, voor een structurele frisse wind in de bedrijfsvoering.

Werkwijze & voordelen


Uitdagende opdrachten

De bedrijven achter Innovatiehub Tubbergen zijn zich ervan bewust dat de wereld om ons heen snel verandert. Jong talent middels stage- en afstudeeropdrachten de ruimte geven om met nieuwe oplossingen te komen: zó werken zij aan innovatie. Samen met de projectmanager van Innovatiehub Tubbergen formuleren de bedrijven uitdagende opdrachten.


Ondernemende studenten

Voor de invulling van opdrachten gaat de projectmanager binnen onderwijsinstellingen op zoek naar een geschikte studenten. Innovatiehub Tubbergen kijkt naar ondernemende studenten die van aanpakken houden. Na een kennismakingsgesprek stemt de projectmanager samen met de student de inhoud van de opdracht verder af. Op deze manier voldoen de opdrachten altijd aan de wensen vanuit de opleiding, die van het bedrijf én van de student.

|
Samenwerken

Binnen Innovatiehub Tubbergen werken meerdere studenten tegelijkertijd aan verschillende stage -en afstudeeropdrachten. Iedere student heeft een werkplek bij zijn of haar bedrijf. Tijdens tweewekelijkse gezamenlijke activiteiten krijg je de kans om problemen aan mede-studenten voor te leggen om te komen tot nieuwe inzichten.

|
De beste resultaten

De begeleiding, uitdagende opdrachten en mogelijkheden om samen te werken geven jou de kans om het maximale uit je stage- of afstudeerperiode te halen. We werken met elkaar aan de beste resultaten voor bedrijf en student.


Goede begeleiding

Een stage- of afstudeeropdracht zijn belangrijke onderdelen van je studie. Bij Innovatiehub Tubbergen kan de projectmanager je ondersteunen bij de planning, uitvoering en verslaglegging rondom je opdracht. De begeleiding die jij als student ontvangt richt je samen met de projectmanager in. Deze kan je met allerlei vormen van procesbegeleiding ondersteunen.

|
Slagen!

Of je doel nu afstuderen, werkervaring opdoen of het succesvol afronden van een project is; binnen Innovatiehub Tubbergen is je slagingskans maximaal! 

Bedrijven

Bouwmetaal

Bouwmetaal is een vooruitstrevend bedrijf dat zich bezig houdt met het vervaardigen van prefab metalen dak- en gevelbedekkingen. Prefab is het woord van de nabije toekomst in de bouw. Bouwmetaal is het daar volledig mee eens en bekijkt in samenwerking met opdrachtgevers naar de optimale verhouding en uitvoering van elk detail en project. Een dakkapel kan vaak veel beter prefab bekleed worden in de werkplaats. Naast optimale werkomstandigheden kan er op de bouw een stuk beter gepland worden en alles is meteen waterdicht. Van detail naar monster, van prefab naar complete montage, alles in eigen huis Bouwmetaal is een no-nonsens bedrijf die doet wat ze zegt.
Lees meer over Bouwmetaal op www.bouwmetaal.nl

Loohuis Installatietechnieken

Loohuis Installiegroep is een ondernemend familiebedrijf gevestigd in Fleringen, Heeten, Zwolle, Hengelo, Hardenberg, Raalte, Apeldoorn, Almelo, en Rheine (D). Met ruim 450 medewerkers bieden zij opdrachtgevers een professionele en geïntegreerde aanpak voor ontwerp, realisatie, onderhoud en beheer van alle technische installaties in woningen, woongebouwen, utiliteitsbouw en industrie.
Lees meer over Loohuis op www.loohuisgroep.nl

Kamphuis Sloopwerken en Asbestsanering

Al meer dan een halve eeuw zet Kamphuis de toon op het gebied van Sloopwerken en Asbestsanering. Het sloopbedrijf dat Gerardus Johannes Kamphuis in 1953 oprichtte is inmiddels een begrip in de branche. Een sterk familiebedrijf met betrokken mensen die trots zijn op elkaar en op hun werk. Een goede onderlinge band en heldere communicatie met de opdrachtgever staat aan de basis van al onze dienstverlening op het gebied van sloop en asbest.
Lees meer over Kamphuis op www.kamphuissloopwerken.nl

Loohuis Communicatie & Beveiliging

Met 25 jaar ervaring ziet Loohuis Communicatie & Beveiliging betrouwbare, snelle en efficiënte
communicatie- en IT-oplossingen en een optimale beveiliging van onze woon- en werkomgeving als
vanzelfsprekend. 45 enthousiaste, no nonsense ingestelde medewerkers zetten zich in om voor de
klant de beste situatie te creëren. Naast het realiseren van communicatie en IT-oplossingen installeert,
certificeert en onderhoudt Loohuis systemen op gebied van inbraakbeveiliging, cameratoezicht,
toegangscontrole en brandbeveiliging.
Lees meer over Loohuis Communicatie & Beveiliging op www.loohuis.nl

Onderwijsinstellingen

Innovatiehub Tubbergen werkt onder andere samen met onderstaande onderwijsinstellingen: